В Украйна в момента всичко е много спокойно, хората се предвижват

...
В Украйна в момента всичко е много спокойно, хората се предвижват
Коментари Харесай

Българка в Украйна: Чувстваме заплахата от 8 години насам

В Украйна в момента всичко е доста умерено, хората се предвижват умерено по улиците. Това описа в ефира на Нова телевизия Соня Мартинюк, която от 20 години живее в Украйна. 

" Ние усещаме опасността от Русия от 8 години насам. Сега доста се заприказва за това и напрежението се сгъсти ", сподели тя.

По думите й в учебните заведения не се организират военни образования, а децата се учат по какъв начин да реагират при екстремални обстановки. " В нашето учебно заведение да вземем за пример няма бонбоубежище, не е квалифицирано за сходна обстановка ", показа тя.

Соня показа, че е изкарала курс по модицинска помощ. " Това в този момент при нас е доста настоящо. Разбрах, че не мога да изстрелвам, само че мога да оказа помощ по този метод в случай че нещо се случи ", сподели още българкста.

Тя съобщи, че украинците не си купуват от в този момент оръжие, а още от 2014 година, само че просто в този момент доста се приказва за това и се обръща огромно внимание. " Наши другари вървят на полигони и се учат да стрелят "

" В църквата, в която вървим, свещенникът прикани за победа ", съобщи тя.

Относно новината, че Русия ще нападне Украйна на 16 февруари, тя показа, че чува тази информация от близо месец. 
Франция още не приканя французите да бягат от Украйна, само че ги поучава да са подготвени
Френският дипломат в Киев Етиен дьо Понсен прикани сънародниците си в Украйна да се запасят с храна, вода и топли облекла поради напрегна...
Прочети повече
Соня показа още, че е схванала, че в случай че има бомбандировки първоначално няма да се стреля по цивилни и ще имат време да изоставен страната. " На този стадий не планираме да напущаме Украйна ", съобщи тя.

" Проблемът е доста сериозен и доста бездънен. В последните месеци виждаме една възходяща решителност от страната на Москва да не допусне Украйна да има свободен избор за своето бъдеще в НАТО и Европейски Съюз ", сподели някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов. 

По думите му е хубаво, че се вижда и решителност от страна на НАТО и Европейски Съюз да защитят интернационалния ред.

" С датата 16 февруари се цели нагнетяване на ситуацията ", счита журналистът Валери Тодоров. 

Според Шаламанов това е едно взаимно изнудване сред страните. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР